Velkomen til årets peparkakeby i Ulstein Arena! Vil du vere med?

Det betyr at på laurdag 26.11 kan du ikke låne eller søke opp bøker.

Vinn fine premiar både til biblioteket og til deg og laget ditt!

ONSDAG 16. NOVEMBER 2022 KL. 19:00–21:00 Arrangement av Sande hagelag og Ulstein bibliotek

Har du finkjole eller dress du ønsker å gi vekk eller bytte?
Kl.17.00-19.00 kan du levere inn klede på Ulstein bibliotek.

- Ta med maks 5 reine plagg som er i god stand.

- For kvart plagg du leverer får du bong som kan brukast til å bytte til andre plagg.
- Ingen kle å levere, men trenger nye selskapskle? Det er også muleg å kjøpe kle for ein liten sum.

Kl. 19-21 har vi byttetid og mannekengoppvising med våre flotte frivillige!

Christian Wiik Gjerde les høgt frå barneboka Jul på Bukken hotell. Dette er ei adventsbok
delt inn i 24 kapittel fylt med nissehumor og juleglede. Gjerde, som er frå Tjørvåg i Herøy
kommune, debuterte som forfattar i 2016. Han har tidlegare leia radioprogrammet
«Superblokka» på NRK Super.

I denne månedens utgåve av Psykologtimen får du høyre ei sterk historie frå ein mann, som håpar at hans erfaring kan bidra til å hjelpe andre i same situasjon.

Mange kjenner nok Ole Martinus Breivik som ein ressurssterk og livsglad fyr. Men dessverre kan skinnet bedra.

- Ute blant folk har eg alltid vore flink til å late som alt er bra, ta på ei maske, og skjule dei vonde tankane mine. Heilt sidan barneskulen vart eg mobba, både psykisk og fysisk. På ungdomsskulen vart det ikkje noko betre. Etterkvart akkumulert alt dette seg til ei meiningslaus mørk verd, også no i voksen alder.

Ole Martinus har vore nede i den mørkaste dal. Så kolsvart har det vore at han ikkje ville leve lenger. Han såg ikkje meininga med livet, og bestemte seg for å avslutte det.

Heldigvis fikk han hjelp!!

Sjølv om Ole Martinus framleis har mørke dagar, ser han no lyst på framtida, og er veldig glad for at han er i live. No ynskjer han at si historie kan vere til hjelp for andre som sit inne med vonde tankar og har det låkt!

Saman med kommunepsykolog Tomas Brandal Myklebust fortel han korleis han no har fått livsgnisten tilbake.

Dette blir ein nyttig Psykologtime for alle. Velkomen til Ulstein Bibliotek onsdag 2. november kl. 20.00!

Timen blir også strøyma via Vikebladet og Vestlandsnytt sine nettstadar.

Vi har bestilt inn eit lite depot av Russiske og Ukrainske bøker som du kan låne på biblioteket.

Vi kan også bestille inn bøker på andre språk frå det Flerspråklige biblioteket

Då vart det grendaskulane sin tur!

1.klasse, (nokre frå 2.og 3.trinn) ,frå Haddal, Hasund og Ulstein skule fekk høyre Hilde Myklebust lese frå boka si :"Ylva og villgeitene".

Arrangement i samarbeid med Litteraturhus i Møre og Romsdal.

Takk for besøket!

Du kan sjølvsagt låne boka på biblioteket.

Denne gongen har vi fått med sjølvaste professor i Filosofi, Atle Måseide, frå Hareid. Han er ein svært så kunnskapsrik mann med brei erfaring frå ulike universitet i både inn- og utland. Med sine 80 år og filosofiske refleksjonar, er det mykje vi kan lære av han om livet.

Ta turen til biblioteket denne tysdagen. Dette blir ein spanande samtale mellom filosof Atle Måseide og psykolog @Tomas Brandal Myklebust

Psykologtimen blir også som vanlig strøyma via Vikebladet og Vestlandsnytt sine nettstadar

Link til strøyming: https://www.vikebladet.no/.../maaseide-gjestar-psykologtimen