Koronavaksinasjon i Ulstein kommune

korona, koronavirus, koronatesting, corona - Klikk for stort bilete Svein Arne Orvik Her får du ei oversikt over status på koronavaksineringa i Ulstein kommune, når du kan få vaksinen og anna informasjon om vaksinasjonsprogrammet.

Om koronavaksinen

Koronavaksinasjon er ein del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet. Noreg vil få tilgang på fleire ulike vaksinetyper, men det er enno usikkerheit knytt til kor raskt vi får vaksinene og kan tilby dei til anbefalte gruppene. Meir informasjon om koronavaksinen finn du hos helsenorge.

Folkehelseinstituttet håpar at om lag 3 millionar nordmenn er vaksinert innan 1. oktober med vaksinetypen vi no har tilgang på. Fleire andre typer har kome langt i prosessen, og sannsynligvis vil dei bli tilgjengelege for norske kommunar i fyrste halvår 2021. Det kan gjere at vaksineringsprosessen går endå raskare.

Status på koronavaksinerte i Ulstein

Oppdatert status ligg under koronastatussida til kommunen.

Kostar koronavaksinen noko?

Koronavaksinen og vaksinasjonen er gratis.

Når startar vaksinering i Ulstein?

Vaksineringa mot korona starta med bebuarar på sjukeheimen i veke 1 .Sidan vi får få vaksiner om gangen, skjer vaksineringa skjer etter sentrale retningslinjer for prioritering:

1. Bebuarar i sjukehjem og utvalde helsepersonellgrupper
    (Status 29.01.2021: Vi held på i denne gruppa no i Ulstein kommune.)
  2. Alder 85 år og eldre og utvalde helsepersonellgrupper
    (Status 29.01.2021: Oppstart veke 5. Aktuelle personar vil bli kontakta)
  3. Alder 75-84 år
  4. Alder 65-74 år OG personer mellom 18 og 64 år med sjukdommar/tilstander med høg risiko for alvorleg forløp
  5. Alder 55-64 år med underliggande sjukdommar/tilstander
  6. Alder 45-54 år med underliggande sjukdommar/tilstander
  7. Alder 18-44 år med underliggande sjukdommar/tilstander
  8. Alder 55-64 år
  9. Alder 45-54 år

Lista over sjukdommar/tilstande i punkt 4 – 7 finn du hos FHI (FHI.no).

Når vil eg få vaksinen?

Du vil bli kontakta når det er din tur for å bli vaksinert. Du skal ikkje ringe legesenteret, helsestasjonen eller kommunen for å bestille time. Når du blir kontakta og får tidspunkt for vaksinering, ber vi deg om å fylle ut eigenerklæringsskjemaet  (PDF, 521 kB)og ta det med ved frammøte for vaksinering.
Du vil bli oppringt ei veke før.

Kor skjer vaksineringa

Vaksinering for heimebuande vil i første omgang gå føre seg ved helsestasjonen på Reiten.

Information about the corona vaccine i other languages

Meir informasjon